بواسیر و درمان آن

طبقه بندی موضوعی

۲ مطلب در تیر ۱۳۹۸ ثبت شده است

حمام سیتز چیست ؟ تاثیر آن در کاهش درد و درمان بواسیر و شقاق

حمام سیتز یا استحمام نشیمن یک روش موثر و بسیار اثربخش برای درمان خانگی انواع مشکلات مقعدی از جمله درمان بواسیر و درمان شقاق است. اساس این روش بر پایه ی آب درمانی است و برای تسکین درد و تورم ناحیه ی مقعد و واژن فوق العاده می باشد. تاثیر آب گرم بر بهبود حرکات روده ای و کاهش علایم و نشانه های انواع مشکلات مقعدی به اثبات رسیده است و می تواند به درمان بیماری های بواسیر و شقاق کمک کند.

در این روش بیمار برای مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در ظرف، لگن یا وان پر از آب گرم می نشیند. اگر عفونتی در ناحیه ی مقعد یا واژن وجود دارد می توان به آب گرم کمی سرکه سیب،نمک یا جوش شیرین اضافه کرد تا خاصیت درمانی آن دو چندان شود.

چگونه یک حمام سیتز در وان حمام درست کنیم؟

اضافه کردن نمک در آب برای درمان عفونت ها مقعدی و واژن

۱- ابتدا وان حمام را کاملا با کمک مواد ضدعفونی کننده تمیز کنید تا هیچ اثری از آلودگی نداشته باشد. زیرا مقعد  شما زخم است و به سرعت می تواند عفونت را جذب کند.

۲- درجه حرارت آب را کاملا تنظیم کنید تا در مناسب ترین دما قرار بگیرد. فراموش نکنید آب خیلی داغ می تواند به تشدید تورم و درد منجر شود و آب سرد هم هیچ تاثیری نخواهد داشت. بهترین دمای آب برای این منظور دمایی است که گرم باشد اما دست شما را نسوزاند. دمای ۴۳ درجه ی سانتی گراد عالی است.

۳- درپوش وان را بگذارید و وان را تا اندازه ی ۷ الی ۱۰ سانتی متر با آب گرم پر کنید. توجه کنید که هنگام نشستن ناحیه ی مقعد و نشیمنگاه شما باید به طور کامل در آب گرم قرار بگیرد. اگر مایل باشید می توانید تمام وان را از آب پر کنید و در آن بخوابید.

۴- می توانید برای اثربخشی بیشتر به خصوص در مواقعی که به عفونت دچار شده اید و یا زخم های عفونی و باز دارید، داخل وان  آب گرم ، کمی جوش شیرین ، سرکه سیب و یانمک به دلخواه خود اضافه کنید.

۵- حالا حمام سیتز شما آماده شده است. می توانید به آرامی برای مدت زمان ۱۵ الی ۲۰ دقیقه درون وان آب گرم بنشینید و استراحت کنید.

۶- فراموش نکنید که در پایان ناحیه ی مقعد خود را کاملا خشک کنید. به هیچ عنوان حوله یا دستمال را به صورت مستقیم برای خشک کردن این ناحیه به کار نبرید بهتر است حوله ای را به دور خود بپیچید و اجازه دهید تا به آرامی خشک شود.

روش استفاده از سیتز بث sitz bath

روش استفاده از سیتز بث sitz bath

سیتز بث sitz bath وسیله ای آسان و کاربردی برای استحمام نشیمن است و در مواقعی که شما به وان یا لگن بزرگ دسترسی ندارید و فضای شما کوچک است، بهترین وسیله است.  شما می توانید این وسیله را از داروخانه ها تهیه کنید. سیتز بث یک لگن پلاستیکی کوچک است که می توانید بر روی توالت فرنگی قرار دهید و به وسیله ی کیسه ای کوچک و یک شلنگ که به آن متصل است میزان جریان آب گرم ورودی به ظرف را تنظیم کنید.

روش استفاده از این وسیله هم بسیار راحت است. قبل از هر چیزی لگن سیتز بث را کاملا بشویید و ضدعفونی کنید. سپس آن را بر روی توالت فرنگی قرار داده و بر روی آن به آرامی بنشینید. گیره ی شلنگ را در دست گرفته و میزان آب گرم ورودی را تنظیم کنید به طوری که تمام مقعد شما در آب گرم قرار بگیرد. پس ازآنکه ظرف کاملا پر شد، ۱۵ الی ۲۰ دقیقه درون آن  بنشینید و در پایان مقعد خود را کاملا خشک کنید.

تاثیر استفاده از حمام سیتز در کاهش درد و درمان بواسیر و شقاق

تاثیر استفاده از حمام سیتز و استفاده از سیتز بث در کاهش درد و درمان بواسیر و شقاق مورد تایید قرار گرفته است. این یک روش بسیار قدیمی است که در بسیاری از کتب طب سنتی هم به آن اشاره شده است.  آب گرم می تواند عضلات شما را شل کند و برای درمان یبوست یکی از بهترین گزینه های درمان خانگی است . به همین دلیل می تواند برایدرمان شقاق و بواسیر هم موثر باشد. زیرا یبوست عامل اولیه و تشدید کننده ی این دو بیماری است.

حمام سیتز می تواند درد و التهاب ناشی از بواسیر و شقاق را به طرز قابل چشمگیری کاهش دهد. فراموش نکنید که استفاده از این روش، درمان قطعی بواسیر و شقاق محسوب نمی شود  بلکه روشی موثر برای تسکین درد و التهاب ناشی از آن و کاهش علایم و نشانه های بواسیر و شقاق است و می تواند به عنوان یک روش درمان تکمیلی و موثر در کنار درمان اصلی مورد استفاده قرار بگیرد.

مطالب مرتبط:

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ تیر ۹۸ ، ۱۵:۱۲
سوسن فدایی

درمان کیست مویی یا سینوس پیلونیدال با لیزر و درمان با جراحی

روش های درمان کیست مویی با لیزر و جراحی

درمان کیست مویی یا سینوس پیلونیدال با لیزر بدون جراحی

علاوه بر روشهای متنوع و متفاوت جراحی سنگین کیست مویی با سینوس پیلونیدال، لیزردرمانی مثل همیشه می‌تواند با قابلیت و مزایای منحصر به فرد خود در درمان این بیماری نیز ایفای نقش کند. در جراحی کیست مویی با لیزر پس از بی‌حسی موضعی به جای استفاده از تیغ و چاقوی جراحی با کمک لیزر ناحیه‌ی را برش داده و بسته به نوع لیزر سینوس راتخلیه و ترمیم می‌کنند. اکثر مویرگ‌های آسیب‌دیده حین عمل با لیزر مسدود و احتمال خونریزی بافتی کم می‌شود. از طرفی لیزر با بستن عروق لنفاوی که با ایجاد برش و گشودن ناحیه سر باز کردن، از تورم بعد از عمل جلوگیری می‌کند. اعصاب آسیب دیده تحت تششع لیزر ترمیم شده و از میزان درد بعد از عمل می‌کاهند. لیزر بافت ملتهب را به صورت عمقی ریشه‌کن می‌کند و بدین صورت از احتمال عود آن می‌کاهد. پس از اتمام لیزر ناحیه‌ی بر جا مانده از کیست مویی به صورت یک بیضی کوچک باقی می‌ماند که طی چند روز ترشح خفیف، ترمیم شده و خود‌به‌خود بسته می‌شود.
در روش درمان کیست مویی با لیزر روند درمان برای بیمار بسیار آسان و سریع‌تر کرده است. زیرا علاوه بر آسیب بافتی و ایجاد درد کمتر، بدون خونریزی و بخیه می‌تواند مراقبت‌های بعد از عمل را برای فرد محدود و ساده کند. فرد می‌تواند بلافاصله به فعالیت روزمره خود باز گردد و از روز بعد لیزر در محل کار خود حاضر شود.
نیازی به پانسمان و تعویض‌های روزانه ندارد و می‌تواند به راحتی حمام کرده و محل جراحی را شست‌وشو کند، البته تنها اقدام پس از لیزردرمانی تداوم داشتن در دوش روزانه تا بهبودی زخم است. رعایت بهداشت فردی و زدودن موها تا سال‌ها برای پیشگیری از عود مجدد آن در تمامی روش‌ها توصیه می‌شود.
برای رهایی از موها می‌توان با لیزر آن‌ها را نابود کرد، البته در صورتی‌که جنس موها ضخیم و مجعد باشد، زیرا موهای کرکی به خوبی به لیزر پاسخ نمی‌دهند. لیزر موها پس از عمل، به دلیل جلوگیری از عود می‌تواند میزان مؤفقیت عمل را تا ۹۷ درصد افزایش دهد. حتی لیزر موهای ناحیه‌ی گودی و انتهایی کمر یک روش پیشگیرانه در بیماری سینوس پیلونیدالمحسوب می‌شود که به افراد پرمو و دارای شغل نشسته به منظور در امان ماندن از این مشکل، بسیار پیشنهاد می‌گردد.
لیزر را حتی می‌توان به صورت ترکیبی با روش‌های جراحی باز کیست مویی با هدف کوتاه کردن روند دو سه ماه‌ی درمان آن استفاده کرد. در این روش ترکیبی که باید با دقت بالا انجام شود، با تاباندن اشعه به ناحیه‌ی باز زخم و بافت‌های اطراف آن به صورت هفته‌ای چند بار سرعت ترمیم بافتی را افزایش و طول مدت درمان را کاهش می‌دهند. البته هزینه‌ی درمان کیست مویی با لیزر ممکن است به مراتب بیشتر از سایر روش‌ها باشد.

انواع درمان کیست مویی

درمان کیست مویی یا سینوس پیلونیدال با جراحی

در حال حاضر قطعی‌ترین روش درمان کیست مویی یا سینوس پیلونیدال روش‌های تهاجمی جراحی است که ممکن است بسته به شدت بیماری با تکنیک‌ها و روش‌های متفاوتی انجام شود. روش‌های جراحی می‌تواند درد و مخاطرات بیشتری نسبت به هر روش درمانی دیگری داشته باشد اما گاهی اوقات پزشک برای جلوگیری از عود و ایجاد برخی سرطان‌های پوستی که به دلیل عدم درمان صحیح این کیست به وجود می‌آید، چاره‌ای جز جراحی و تخلیه‌ی کامل کیست نداشته باشد. جراحی باید در بیمارستان و تحت بی‌حسی موضعی یابی‌هوشی عمومی پس از زدودن موهای کامل ناحیه کیست و اطراف آن انجام شود. انواع روش‌های جراحی کیست مویی شامل:

  • برش و تخلیه: این یک روش ساده با ایجاد یک برش در خط وسط آبسه است که اغلب برای آبسه‌‌های حاد و اورژانسی استفاده می‌شود. برش باید آن‌قدر عریض باشد که دسترسی به کل کیست ممکن باشد. سپس محتویات کیست موجود را کامل تخلیه می‌کنند. عمل تخلیه‌ی کامل تا ۹۰ در صد به بهبودی مناسب طی یک ماه کمک می‌کند. در حالی‌که احتمال بهبود بدون تخلیه طی ۱۰ ماه فقط ۵۸ درصد است. ممکن است در ۴۰ تا ۶۰ درصد موارد تورم توده‌ها باعث ندیده شدن سینوس‌های متعدد شود و در نتیجه به جراحی‌های بعدی نیاز پیدا شود. این روش نیاز به بستری ندارد و فرد می‌تواند همان روز مرخص شود. استفاده از گاز روزانه روی زخم برای جلوگیری از عفونت، برخورد زخم با لباس و جریان هوا بر روی آن توصیه می‌شود.
  • برداشتن و باز گذاشتن زخم: در این روش ابتدا سینوس و قسمتی از بافت پوست اطراف آن را برش داده و کامل بر می‌دارند. سپس زخم را باز می‌گذارند تا با گذشت زمان خود ترمیم و بسته شود. باز گذاشتن زخم باعث نیاز به پانسمان روزانه برای چند هفته تا بهبودی کامل آن خواهد شد. مزیت این روش این است که همه‌‌ی بافت‌های ملتهب خارج شده و این وضعیت احتمال عود را در آینده کم می‌کند، از طرفی باز بودن زخم این اجازه را می‌دهد که در صورت عفونت، چرک و ترشحات آلوده از زخم خارج شود.
  • برداشتن و بستن زخم: در این روش نیز ابتدا با یک برش بیضی شکل سینوس و قسمتی از اطراف آن را بریده و خارج می‌کنند، سپس دو طرف برش را به هم نزدیک و با نخ بخیه می‌دوزند. از مزایای این روش این است که در صورت مؤفقیت‌آمیز بودن می‌تواند با سرعت بیشتری بهبود یابد، اما مشکل اینجاست که معمولاً زخم و بخیه‌ها باز می‌شوند. در نتیجه خطر عود یا بروز عفونت زخم بعد از عمل روش بسته بیشتر از سایر روش‌هاست. مصرف پیشگیرانه آنتی‌بیوتیک قبل از عمل می‌تواند احتمال عود و عفونت آن را کم کند. در صورت عفونت مجبور به باز کردن زخم برای خروج ترشحات آلوده و در نتیجه طولانی شدن روند درمان خواهند شد. با این حال روش بسته‌ی بدون مشکل از نظر زیبایی می‌تواند بیماران را بیشتر راضی نگه دارد.
  • روش جراحی پلاستیک: در برخی از موارد پیچیده سینوس پیلونیدال، برای کاهش احتمال عود سینوس و باز شدن زخم، با کمک جراحی پلاستیک و انواع روش‌های ترمیمی با فلپ، ناحیه‌ی عمل را پوشانده و می‌بندند. این روش با وجود نیاز به بستری یک هفتگی در بیمارستان ولی با سرعت بیشتری بهبود می‌یابد. در این روش با کاهش میزان گودی بین دو عضله‌ی سرینی، میزان کشش بر روی زخم کم می‌شود و در مواردی که محل دوخت آن از خط وسط فاصله گرفته، احتمال عود و باز شدن بسیار ناچیز می‌گردد.‌

مراقبت بعد از عمل جراحی کیست مویی یا سینوس پیلونیدال


موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۷ تیر ۹۸ ، ۱۲:۲۴
سوسن فدایی
طراحی سایت
طراحی سایت با برنامه نویسی اختصاصی
www.webcando.ir

تابلو سازی
خدمات تابلو سازی پرکاس
perkasco.com

درمان بواسیر
درمان بواسیر با آخرین متد
clinicdarman.com/بواسیر-هموروئید/درمان-بواسیر/

شبیه ساز پرواز
خرید تجهیزات پرواز و شبیه سازی
www.irfly.ir

درمان هموروئيد با لیزر
درمان بواسیر با لیزر و هموروئید
clinicdarman.com/بواسیر-و-هموروئید/جراحی-هموروئید/

طراحی دکوراسیون داخلی
طراحی دکوراسیون داخلی و منزل چید فرم
www.chidform.com/

نمای چوب
ترمووود و چوب نمای شرکت بریج
www.bridgeco.ir/

شقاق چیست
همه چیز درباره شقاق
www.darmancolorectal.com/fissure

فیشر
همه چیز درباره فیشر
www.darmancolorectal.com/fissure


طراحی سایت فروشگاهی
طراحی سایت فروشگاه اینترنتی
www.webcando.ir/web-design/marketing-site-design.html